UDGIVELSER

2016: Bussen fra Bukarest, Zetland (sammen med Birgitte Ellemann Höegh)

De samler flasker, tigger og sover i kolde hjørner af byen, og der er flere af dem end nogensinde før. Antallet af rumænere, der kommer til Danmark i håb om en bedre… Læs mere tilværelse, er femdoblet på kun seks år. ‘Bussen fra Bukarest’ er historien om de mange tusinde rumænere, der lever under radaren i Danmark. Det er historien om rumæneren Marius og hans ensomme jagt på et arbejde i København. Med arbejdskraftens frie bevægelighed fik Europa nemlig også fattigdommens fri bevægelighed. Det nye årtusindes migrantstrømme accelererede især med EU’s østudvidelse i 2007, længe før borgerkrigen i Syrien og dette årtis flygtningestrømme. Mens de tilrejsende fra Mellemøsten og fjernere lande har antændt politiske diskussioner om grænsekontrol og Dublin-forordningens rammer for asylbehandling, så står EU-borgernes ret til at migrere uantastet. Den ret benytter de sig af i stigende grad. I 2008 registrerede Danmarks Statistik 4.227 indrejsende rumænere. I 2015 var tallet over 20.000.

2015: Det Sultne Hjerte – Håndbog i borderline, Forlaget Pressto

16 borderline-ramte af begge køn og i alle aldre fortæller i ”Det sultne hjerte – En håndbog om borderline” nuanceret, ærligt og levende om, hvordan det er at have borderline. Fem pårørende fortæller om at leve med en, der har diagnosen. Bogen er den første, der med afsæt i de borderline-ramtes egne fortællinger sætter fokus på de nyeste landevindinger indenfor forståelsen og behandlingen af borderline. Bogen gennemgår diagnosen grundigt og beskriver detaljeret, hvilke store fremskridt der er sket indenfor behandlingsmetoder, herunder muligheden for helt at slippe fri for symptomerne. Det er den første bog om emnet i flere år.

2015: Haahr – Benzinkongen fra Vejle, Turbineforlaget

Historien om Olaf Haahr (f. 1937) i bogform – manden, millionæren,benzinkongen, legebarnet, familiefaren. Det er fortællingen om et menneske, der altid har gået egne veje, og som altid har været drevet af store ambitioner og drømme. Og som altid har haft sine meningers mod, hvilket har sikret ham både venner og fjender – og respekt. Biografien handler om én af de sidste store personligheder i dansk erhvervsliv. Den vil interessere enhver, som engang har tanket fra én af Haahrs benzinstationer, eller set én af hans tankvogne med logoet i rødt, hvidt og sort køre forbi. Samtidig er portrættet af Olaf Haahr et stykke danmarkshistorie om besættelsen, den kolde krig og udviklingen af velfærdsstaten – alt sammen set fra Vejle, Danmarks midtpunkt.

2015: From civil disobedience to drug users’ well-being, Drugs and Alcohol Today (m. fl.)

Grass-roots activity and the establishment of drug consumption rooms in Denmark. Trykt i Drugs and Alcohol Today, Vol. 15 Iss: 3, pp.141 – 148. Find den her (http://www.emeraldinsight.com/doi/pdfplus/10.1108/DAT-03-2015-0007)

2014: Danske olieberedskabslagre, FDO (sammen med Rasmus Dahlberg)

De danske olieberedskabslagre kunne i 2014 fejre 50 års jubilæum. Læs hele jubilæumsskriftet her (https://issuu.com/danskeolieberedskabslagre/docs/fdo19642014)

2009: I moralens navn – Labour og det britiske imperium, Arbejderhistorie, 2009 nr. 1

Det britiske Labour-parti førte officielt en politik, der var kritisk overfor det britiske imperium, men fremtrædende socialister i og omkring partiet var i tale og handling lige så imperialistiske som deres politiske modstandere blandt De Konservative.

OVERSÆTTELSER

2016: Kampvogne, Turbineforlaget

I 1916 rullede verdenshistoriens første tank ud på slagmarken i slaget om Somme i Frankrig. Om man kan lide det eller ej, så fylder tanken 100 år i sommeren 2016. Første Verdenskrigs uhåndterlige kasser, der var monteret på traktorchassiser havde mange mekaniske problemer. Men tankens motorkraft og designudviklede sig med fart, mobilitet og kraft og slagkraftige våben, som vi kender den i dag. Fra den græske falanks til de romerske belejringsmaskiner, Leonardo da Vincis tegninger til H.G. Wells fantasifulde opfindsomhed – idéen om den pansrede kampvogn – tanken – har eksisteret i århundreder og har startet de avancerede, teknologiske krigsføringssystemer, som i dag bliver brugt verden over. Moderne tanks optræder både i offensive og defensive roller, i stand til at udnytte huller i fjendens forsvar og hurtigt forårsage skade bag fjendens linjer, afbryde kommunikation, forsyninger og overtage kontrollen.

’TANK: 100 år med verdens vigtigste militære panserkøretøj’ er en imponerende Tour de Force ind i bæltekøretøjernes 100 år lange historie.

Find bogen her (http://www.turbineforlaget.dk/shop/boeger-paa-vej/boeger-paa-vej/httpwwwturbineforlagetdkshopboeger-paa-vejboeger-paa-vejtank/).

2014: Helvede på to hjul, Turbineforlaget

I ord og billeder hylder ’Helvede på to hjul’ de lovløse bikerklubber fra den spæde barndom i USA op til nu, hvor klubberne har bredt sig over hele kloden. Læseren får adgang til en hidtil ukendt verden bag klubberne, som de fleste af os har svært ved at forstå. Forfatteren Bill Hayes er selv medlem af en motorcykelklub. Han fortæller ikke kun om klubbernes historie, men løfter I tekst og billeder sløret for livet i klubberne. Bogen rummer insider-viden, som aldrig er blevet fortalt før. Private fotos, der aldrig tidligere har været trykt. En fordomsfri og spændende historie om rockerne på både godt … og ondt.

Find bogen her (http://www.turbineforlaget.dk/shop/biografier/biografier/helvede-paa-to-hjul/)

REDIGERINGER

2005: Uddannelse for alle, U-landsorganisationen IBIS (sammen med Annelie Abildgaard)